Kuumat koirat

Uusiin koteihin lähtökuopissa

Ovat nuorimmat Kirjalan koirat Humu-Jussi ja Tuuma. Sisko ja sen veli tuntuvat ottavan ilon irti toisistaan, aivan kuin aavistaakseen eron olevan lähellä. Kyllä myllätään ja painitaan aina hereillä ollessaan. Ja kun väsymys saapuu, nukuutaan sopuisasti sylikkäin. Tuuma suuntaa kohti Joensuuta ja Humu-Jussi Pohjois-Savoon Kuopion kupeeseen. 

Onnea pennuille uusiin koteihin.


Humu-Jussi ja Tuuma 7 vk


Kolmekymmentä vuotta siinä meni

Aluksi suuret kiitokset kaikille onnentoivotuksista, joita olemme saaneet ystäviltä,  tuttavilta ja varsinkin koiraihmisiltä rodusta riippumatta ympäri Suomen.

Kolmenkymmenen vuoden työ ja yritys palkittiin viimeinkin haukku-ottelussa Mäntyharjulla 2-3.10.2021 Kirjalan Hertan Voittaessa vuoden 2021 Haukkukuninkuuden. Vuosien varrella kirjalan koiria on Haukkuottelussa ollut kakkos ja kolmos sijoilla, mutta nyt päästiin ensimmäisen kerran korkeimmalle korokkeelle.

Hertan syksyn koitokset alkoivat Puumalan kokeella elokuun lopulla ykkösen tuloksella 76 pistettä. Seuraavana piirinmestaruuskoe Heinävedellä, josta kotiin tultiin voittajana ykkösen tuloksella 80 pistettä. Sitten vuorossa Idän Lohkon valinta Uuraisilla, jossa sijoitus kolmas 73 pisteellä joka riitti kolmen parhaan päästessä jatkoon Haukku- Otteluun Mäntyharjulle. Ja sehän päättyi parhaalla mahdollisella tavalla.

Hertalle ominaista tänä syksynä on ollut tasaisuus ja varmuus. Kokeesta toiseen on jaksanut punnertaa hyvän tuloksen vähilläkin linnuilla ja olosuhteista riippumatta. Eikä unohtaa sovi Soilin panosta koiran ohjaajana, joka on Herttaa kilpailuissa ohjannut koko syksyn. Meillä "työnjako" on ollut päällekkäisten kokeiden vuoksi Soili pystykorvat ja minä (Aku) ajokoirat.

Hertalle on paikka puolustamaan mestaruuttaan ensivuonna Inariin. Vaan mikä mukavinta on laajalla rintamalla tulossa nuorta verta lisää kilpakentille, niin Hertan pentujen sekä puolisisarusten joukosta. Osa nuorista koirista on jo kunnostautunut koekentillä. ja lisää on lupa odottaa.

Ajokokeet Vipotiinan kanssa aloitettiin piirin karsinnalla Rantasalmella, josta päästiin jatkoon Piirinmestaruuskilpailuun Heinävedelle. Kaikki alkoi hyvin. Jänis löytyi nopeasti ja ajokin kulki katkeamattomasti lähes erän loppuun saakka. Odotukset olivat korkealla toiseen erään lähdettäessä. Hakuaikaa jäljellä yli kolme tuntia ja oppaan mukaan pommin varma jänispaikka. Vaan kun pelikirjan sivut ja tähdet eivät ole kohdallaan toista jänistä ei koskaan löytynyt oli kohtalo jääminen kuudenneksi neljäntoista koiran joukossa ja karsiutuminen Idän Lohkon valinnasta.

Vaan tästä ei lannistuta, ensi vuonna uusi mato koukkuun.

FI KVA FI MVA M-21 KIRJALAN HERTTA 

Syksy aluillaan.

Jahtikausi aluillaan ja meidän porukka vaan kotona Puumalassa, eikä pohjoisen metsäreissulla  kuten normaalisti. Syykin selviää ylläolevasta kuvasta. Pösky hoitelee pariviikkoisia pentujaan. Tyttö ja poika kasvavat kovaa vauhtia, kun äidillä maitoa tuntuu riittävän.

Onpahan ruskakuvia edes mitä katsella.

Möykky (Kirjalan Hertta) kävi Heinävedellä voittamassa piirinmestaruuden ainoalla ykkösen tuloksella 80p. Ja Jatkaa IDÄN Lohkon valintaan.

Rips'akan Roku kävi juhannus vierailulla


Roku tuli meille juhannusta viettämään Pöskyn (Myytin) vieraaksi. Roku osoittautui hyvätapaiseksi nuoreksi herrasmieheksi. Pari päivää tutustuttiin, ja odoteltiin oikeaa hetkeä. 

Roku on myös silmien ja polvien osalta tarkastettu ja terveeksi todettu. Vaikkakin silmien osalta tulos ei vielä tietokannassa näy.

Astutus onnistui hyvin 27.6 illan viiletessä. Pentuja odotellaan syntyväksi elokuun lopulla.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI38102/19&ReknoE=fi34759/14


Kohti uusia seikailuja....  

Vipotiinan pennut tulevat parin päivän päästä kahdeksan viikon ikään. Yksi neiti jo viikonloppuna pakkasi tavaransa, ja muutti uuteen kotiin Tampereelle. Kaikki muutkin tekevät lähtöä viikon parin sisään, paitsi Helena joka jää meidän iloksi kotiin.

Pentutarkastuksessa käytiin viisi viikkoisina. Kaikkien purennat olivat moitteettomia, häntämutkia ei löytynyt ja muutenkin todettin koko porukka terveiksi. Mikrosirut saatiin niskanahan alle ja eläinlääkärin todistukset mukaan.

Pihalla vauhtia pennuilla riittää jo väliin liiankin paljon, Hoitotäti pystykorvatkin on ajoittain hätää kärsimässä. Painiottelut  yksi vastaan puoli tusinaa tuntuu ja näyttää sivusta seuraajan silmissä vähintäänkin epäreiluilta. No siinäpähän saa emäkoira Vipotiinakin omaa aikaa ja huilailla.

Emä ei imetä enää pentuja, kuin satunnaisesti. Pennut saavat ruokaa neljästi päivän aikana ja aina ruokailuun kutsutaan pillillä. Toiveissa olisi, että pillitys jäisi takaraivoon, ja siitä olisi hyötyä tulevaisuudessa.

Onhan se taas yksi ajanjakso meillä kohta ohi. Pihapiiri hiljenee ja asettuu vakiintuneisiin uomiinsa. Paljon onnea pennuille uusiin koteihin. Toivottavasti tuotatte uusille perheenjäsenillenne unohtumattomia hetkiä ja elämyksiä puolin sekä toisin.

Railakasta valpuria!


No niin, tänään Vipotiinan pennuilla kolmeviikkois synttärit. Kaikki kahdeksan pentua ovat virkeitä ja voivat hyvin. Silmät ovat koko porukalla jo auenneet. Aukeamisessa oli yllättävänkin paljon aikaeroa. Ensimmäisen ja viimeisen väli oli viitisen vuorokautta. Olisiko johtunut siitä, että toisella oli kovempi kiire kasvaa kokoa, niin silmien aukeaminen jäi viimeiseksi. Siis tällä hetkellä suurimman tytön silmät näkivät päivän valon viimeisenä.

Muutenkin eroja alkaa näkyä, liikettä tulee päivä päivältä enemmän. Ja varsinkin ääntä alkaa pentulaatikolla olla jo välillä emällekin riittävästi, joka enemmissä määrin vetäytyy omiin oloihinsa syrjemmälle tarkkailemaan tilannetta. 

Tänään on vielä myöhemmin illalla pennuilla edessä punnitukset, ja sen jälkeen jokainen saa ensikertaa matolääkkeen mahdollisten loisten häätämiseksi. Mikään ei viittaa loisiin, sillä narttu on madotettu säännöllisesti, ja kantoaikana vielä eksra tiheään. Mutta varmuuden vuoksi kuitenkin. pennut saa uuden matolääkituksen vielä ennen lähtöä uusiin koteihin.

Nyt alkaa pennut olla jo sen ikäisiä, että niistä jotain näkemistäkin on. Varmaankin uusia pentujen omistajia alkaa viikon parin sisään pihaan kurvailla tulevia perheenjäsejiään katsomaan, mikä on enemmänkin suotavaa. 

TERVETULOA!

Vipotiinan synnytysurakka 7.4.2021


 Pari vuorokautta ennen laskettua aikaa koira lakkasi syömästä, ja vetäytyi pentulaatikkoonsa huokailemaan.

Noin vuorokausi siitä alkoi urakka. Ensin tuli urospentu, sen jälkeen 4 narttua ja loput 3 poikaa viimeisinä.

Kaikki pennut sekä emä voi hyvin.  Poikkeuksena edellisiin pentuihin Vipo ei poistu pentulaatikosta juurikaan, kuin tarpeilleen.  Ruokakin tarjoillaan rouvalle suoraan kuonon eteen.

 Vipo  hoitaa hienosti jälkikasvuaan  ja kyllähän tuossa porukassa työmaata riittääkin.

Uudet kodit pennuille on jo viimeistä varmistusta vaille valmiit.


Vipo 24.3.2021

Vipotiina kevätillan kävelyllä... 


Vipotiina astutettu 6.2.2021
Isä:FI KVA-AJOK
Hukattoman Häijy-Poju

Emä:FI KVA RuunajoenRahka

Yhdistelmäluokitus:1/A  

https://www.ajokoirajarjesto.fi/astutukset-ja-pentueet/astutukset/

-lisätietoja ajokoirajärjestön astutuspalstalta.


Tätä tulevaa pentuetta voi varata, ja tietoa tästä saa kertoilla eteenpäin. Kotiin jää pentu kasvamaan....

TALVI TULI

Joulun pyhät meni, ja koiratkin sai huilitaukonsa riistalle kuuluvan joulurauhan myötä.

Nyt on koko alkuvuoden sää suosinut pystykorvilla metsätreenejä linnun haukutuksen merkeissä. Haukuttavaa meillä kotinurkissa on löytynyt lähes joka reissulla ihan mukavasti.

Ajokoirille aika on ollut vuoden kiireisintä aikaa. Kilometrejä on tullut kymmeniä molemmille lähes päivittäin. Vähintäänkin joka päivä on jompikumpi ollut työmaallaan. Nyt kun kokeet on lähes kokonaan peruttu vallitsevan tilanteen takia, on keskitytty täysillä jahtihommiin. Jänistä ja rusakkoa on molemmille saaliiksi saatu, mutta suurinta osaa on "ammuttu" kännykkäkameralla videoiden merkeissä. Jos vaan säät sallivat jahtiajan juhlaa jatkuu vielä puolitoista kuukautta.

No tyttöjen juoksujakin aletaan pikkuhiljaa odotella. Tarkoitus olisi Ajokoira Vipotiina (Rahka) astuttaa. Mahdollinen sulhanenkin olisi jo melkein valmiiksi katsottuna.

Pystykorvista on ajatuksena astuttaa Pösky (Myytti), joka todennäköisesti näin tekisi viimeiset pentunsa.  Hertalle taas olisi tarkoitus antaa lepovuosi pennutuksen suhteen.

Tällaisia ajatuksia Kirjalan Kennelissä tällä hetkellä. Tosin pidätämme oikeuden muutoksiin. ;o)OIKEIN HYVÄÄ JOULUA JA TULEVAA UUTTA VUOTTA 2021


Menneen kesän kuvia...

Syyskuun maisemaa...
Syksy kääntyy talveksi 16.11


Vaikka lunta ei meillä Etelä-Savossa vielä näykään. Koleaa ja tuulista tosin, siis talven merkit sentään ilmassa. Koiratalolla elämä on asettunut rauhallisiin uomiinsa pentujen lähdettyä uusiin koteihin. Kaikki äitikoirat ovat kuntoutuneet hyvin pennutuksesta, ja fyysinen kuntokin on nyt metsästyskauden tässä vaiheessa parhaimmillaan. Kaikki ovat saaneet metsää, niin jahdin, kuin kokeidenkin merkeissä. Ajokoira Vipotiina selvitti itsensä piirin karsinnasta voittajana jatkoon, mutta siihen tie tällä kertaa tyssäsi. Pystykorvat piirimestaruuskilpailuissa Hertta kakkonen ja Myytti neljäs. Myytti olisi päässyt Idän Lohkon valintaan, jollei korteheinä olisi puuttunut peliin mennen koiran henkitorveen juuri kilpailun alla. Onneksi taitava eläinlääkäri sai heinän poistettua, mutta Myytti sairauslomalle Reissuunkin koirat ovat päässeet, ja varsinkin pystykorville lapissa oli haukuttavaa vähintääkin riittävästi. Ajokoira Vipotiinan jahtikausi on vasta noin puolessa ja parhaat jahtiajat lumien myötä vasta tulossa. Kuusamossa kuuluu jäniskanta olevan hyvä, joten sinne kohta suunnataan. Pennuista olemme saaneet mukavia uutisia. Vanhemmille pystykorville on saatu jo useita pudotuksia laajalla rintamalla. Viimekesän pennutkin osoittaneet varhaiskypsyyttä kiinnostuksen myötä kanalinnuille. Ajokoiran pennutkin antaneet kyytiä jänikselle, toiset haukkuen ja toiset vielä suutaan aukaisematta. On ollut ilo kuulla kuinka te nuorten koirien uudet omistajat olette jaksaneet touhuta koirienne parissa. Hyvää loppuvuotta kaikille hienon harrastuksen parissa.      


KENNELPIIRIN VUOSIKOKOUS TERVEISET 1.8.2020

Myytti palkittiin Suur-savon kennelpiirin vuosikokouksessa.

Palkinnot olivat : paras käyttökoiranarttu, paras kotimainen metsästyspystykorva ja taulupalkinto (kiertopalkinto) piirinmestarille.

Myytti ja Hertta pennunteko puuhissa

Emäkoirat voivat mainiosti ja kaikki koiranpennut on jo saaneet uudet kodit


Myytin pennut

Myytti aloitti työnsä 18.7. illalla 

Sieltä syntyi 5 reipasta tyttöpentua.

Hertan pennut

Hertta pyöräytti pentunsa  24.7 illalla .

Maailmaan putkahti tyttö ja poika, isoja pentuja molemmat.

VIPOTIINAN LONKAT JA KYYNÄRÄT 

Vipotiina kävi kesäkuussa kuvauksissa ja tulokset tulivat tosi nopeasti.

Koiranpennut luovutusiässä :                  Ainokaisa, Aimo, Elise, Lola  ja Luna               Pystykorvat eli Hertta 19.5.2020 (mustanlammin luoti) ja Myytti 18.5.2020 (knihtin sappo) kävivät sulhastensa luona vierailemassa.

Vipotiinan synnytys 14.4.2020Vipo aloitti pentujen teon laskettuna aikana ja huomaavaisena koirana aamulla ja arkipäivänä klo 07.

Ensin putkahti maailmaan ainut uros. Severi olikin pennuista suurin painaen 520 gr. Puoleenpäivään mennessä  oli pojalle kaveriksi syntynyt vielä neljä tyttöä, joista pienin 490gr. Vipo sanoi, "että eiköhän tämä ollut tässä". Ja  näyttää siltä, että johan tässä nälkäkin alkaisi olla.

Työnimeksi  pennuille annettiin äitinsä nimen viitoittamana : Suikka, Sukka, Suisukka ja Sessitär. Ja Severi poika.

Uudet pennunottajat saavat nimetä pentunsa itse. Kaikki koirat on varattu ja tuleville pennun omistajille on asiasta kerrottu.

Nyt muutaman päivän ikäiset koiran alut vaan syövät ja kasvavat uniensa välissä, vipo hoitaa jälkikasvuaan hyvin eikä poistu laatikosta kuin tarpeilleen ja syömään. 

Talonväki rupesi ulkoilutarhan tekoon....


                        

4.4.2020 Vipotiina
31.3.2020


Vipotiinan masun kasvatusaikaa.....

Nyt alkaa näyttämään siltä että parin viikon kuluttua jotain tapahtuu. Rahka syö hyvin kahdesti päivässä ja alkaa maha pyöristyä ja tissit löytyä.

Tulevaan "pesään" on aloiteltu tutustumaan ja koiratalo tuntuu mukavalta paikalta siitäkin.

Ultrassa ei ole käyty, kyllähän se sitten selviää mitä tuleman pitää....Suur-Savon ajokoiramiesten kokous 11.3.2020


Suur-Savon ajokoiramiesten vuosikokous pidettiin Mikkelissä, jossa palkittiin menestyneitä koiria 2019.

Meidän Ruunajoen Rahka (Vipotiina):

Vuoden Koira ja paras narttu ja KVA

Vipotiina  huilailee pentujaan odotellessa....

11.2.2020 PEETHOOVENIN SINFONIA


Tänään on astutettu Vipotiina (Ruunajoen Rahka)  kuvassa hieman hämillään, mitä on tapahtunut. FI32633/15 Uroksella Ajotaiturin Peethooven FI 34432/16

Astutus onnistui hyvin, ja pentuja odotellaan. 

Olit sitten kokenut harrastaja tai  ensimmäistä koiraasi suunnitteleva, jota yhdistelmä kiinnostaa. Soittele Soilille tai Akulle  tai laita viestiä SP:llä                                                                                                           
Talvi on ollut erinlainen


Ainakin lumien suhteen ja pakkasten...

Nyt on jo kovasti merkkejä alkaneesta juoksusta ensimmäisellä nartulla ja odotellaan että se tarttuisi toisiinkiin. Suunnitelmissa on astutuksia.


Hillevi ja möykky ja vipotiina sekä siru joulun odotus tunnelmissa.....

14.12.2019 RANTASALMI AJOKOE

Rahka eli vipotiina lähti tavoittelemaan sulan kelin tulosta sekä palkintona ollutta joulukinkkua.

Vipo ajelikin kisan voittoon pistein AJOK 1 85,79 ja toi kinkun kotia.

Ensimmäisen erän metsäjänis oli antanut vipolle jokikylpyjä koiran jouduttua uimaan perässä.

Toisen erän ajettava oli rusakko josta ajoa kertyi 111 min. Tällä suorituksella se saavutti käyttövalion arvon.

Suur-Savon ajokoiramiesten AJOK -mestaruuskoe 6.12 .2019 Juva

Rahka alias Vipotiina lähti hakemaan puuttuvaa sulan kelin ykköstä käyttövalion arvoon, vaan rahkeet eivät aivan riittäneet. Tuloksena AJOK 2 68,71p. Kokeeseen otti osaa 19 suomenajokoiraa ja yksi beagle. Vipotiina sijoittui kisassa mukavasti toiseksi.

RUUNAJOEN RAHKA ELI VIPOTIINA KOKO KAUDEN AJOKOKEESSA .

JUVA 22.11 PALJAS MAA

Vipotiina starttasi Juvalla sijaitsevaan maastoon sulan kelissä ja keli olikin hyvä.

Kokeen lopputulokseksi tulikin AJOK1 78.21 p.

Ensimmäisessä erässä  vipo ajeli 82 min. 

Toisessa erässä se ei pystynyt ajamaan kuin 109 min. koska pupu ei enää jaksanut juosta joten koira toikin sen tuomareille palkinnoksi.

Suur-savon ajokoirien PM-karsinta Kerimäki 28.9.2019

Vipotiina starttasi sulan kelin kokeisiin ajaen Ajok 0 27,38.Sij. 4/8

IDÄN LOHKOVALINNAT 28-29.9.2019

Siilinjärvellä pidetyissä kokeissa oli pösky 6.

Lauantaina LINT2 69p/su LINT2 67

SUUR-SAVON PIIRINMESTARUUS KILPAILUT 7-8.9.2019

Rieskamaan myytti eli alias pösky kävi Mäntyharjun

linnunhaukkukokeissa 7-8.9.2019.

Pohjillahan pöskyllä oli syksyn 24.8. kokeessa haukuttu LINT1 75p. (Puumala)

Lauantain 7.9. tulos LINT1 79p.

Sunnuntaina LINT1 84p.

Pösky valittiin jatkoon idän lohkoon , piirinmestaruus tuli samalla ja kruunuksi kaikelle ;siitä tuli kaksoisvalio.
Elokuun iloja...

Pienet koirat kasvaa silmissä ja Hertta hoitaa antaumuksella ja hienosti....

Hertalle pennut 4.8.2019

Sunnuntai aamuna alkoi tapahtua.

Päivän mittaan tulla tupsahti maailmaan 5 pystykorvan pentua.

Näistä ensimmäisenä tulla rynnisti ainut uros ja loput olivat tyttöjä.

Hertta on tykästynyt jälkikasvuunsa ja hoitaa näitä antaumuksella. Kaikki pennut ovat tomeria, tasakokoisia ja reippaita.

Kaikille pennuille on koti varattu.

4.7.2019  Hertta ultrassa

Ultrassa käynti tuotti mukavia uutisia:pentuja on tulossa. 

31.5.2019 Hertta astutettu

.

Hertan sydämen sai Varpaisjärven komein koira eli Metsokorven Rekku toukokuun viimeisenä päivänä aurinkoisessa kesäsäässä.

Pentuvarauksia otetaan vastaan.

12.5.2019


Rahka eli

VIPOTIINA

sai tulokset Ataxia testistä :

normaaliRuunajoen Rahka eli Vipotiina on ajatuksissa astuttaa seuraavaan juoksuun.

Urosta on jo katseltu ja terveystarkastuksiin (lonkat&ataksia) mennään lähiaikoina samalla kun rokotukset uusitaan.

Otamme pentuvarauksia vastaan.HERTTA PEVISASSA 9.3.2019


Pevisa tarkastuksessa ilmeni että silmät ok ja polvet 0/0
Talvi kauneimillaan....

12.1.2019

 Jäniksen ajokoe Mikkelin Harjunmaassa. 

Vipotiina ajeli talvisissa olosuhteissa 2. lumiykkösen AJOK1 90,76
5.1.2019 AJOKOE PUUMALA


Lunta riitti (50cm) Puumalan erämiesten ajokokeissa yllin kyllin. 8 koiraa starttasi kisaan joista kettua tavoitteli 4 koirakkoa. Vipotiina osallistui jäniskokeeseen ajaen kokeen voittoon ainoalla ykköstuloksella AJOK1  84,46.ONNEA UUTEEN VUOTEEN!


Nyt kun joulut on juhlittu ja lunta on saatu mukavasti, on aika siirtyä hiihto/potkuri lenkeille kera koirien.

Suunnitelmissa oli järjestää LINT kokeet  (12.1.2019) ja koko ajan lisääntyvä lumi tekee kokeen pidon mahdottomaksi. 

Ajokoirat ei lumesta lannistu ja niiden parissa mennee loppukausi mukavasti.


Mukavaa ja kiireetöntä joulun odotusta kaikille! 

TASSUT KOHTI UUSIA SEIKKAILUJA

Varma, Voima ja Viitapiru jättivät kotipesänsä 3-5.11 ja Myytti pääsi kuntoutumaan metsäreissulle Kainuuseen.


 

Kaikille pennuille on muutto edessä

Nyt varmistui 3.n pennun ottaja joten kaikki pienet pääsevät kuun vaihteessa uusiin koteihin.

Pentulaatikossa alkaa olla ääntä ja elämää yllin kyllin.

Eilen aurinkoisen ja lämpimän päivän kunniaksi ulkoiltiin  pihatarhassa eka kerran.

UROS PENTU VAPAANA

Kuinka ollakkaan, tilanteet toisen poikapennun osalta muuttuivat ja tämä olisi nyt mahdollista varata. Ota ihmeessä yhteyttä ja/tai kerro eteenpäin mikäli tiedät jonkun olevan koiraa vaille.

Kohta kuukauden vanhat pennut on eläväisiä, reippaita ja pientä nahistelua opetellaan sisarusten kesken. 

Myytti sai pennut 

Perjantaina 14.9.2018 alkuyöstä pyörähti pöskylle 3 pentua. Emä voi hyvin ja hoitaa hienosti jälkikasvuaan.

Työnimiksi naperoille annettiin Ville, Galle ja Elli.

Kaikki pennut on varattu.

IDÄN VALINTA LIEKSA 22-23.9.2018

Hertta (eli möykky) oli 4.s. (la lint3 60p.)Ensimmäinen varakoira haukku otteluun.

PM koe 1-2.9.2018

Hertta se lähti piiriin...

Kerimäki 1.9.2018 LINT 46p.

Heinävesi 2.9.2018 LINT 42p.

Hertta valittiin kolmanneksi koiraksi idän lohkovalintaan.

Hertta ultrassa 27.8.2018


Käytettiin Möykky ultrassa kun ei ruvennut näyttämään merkkejään että pentuihin päin olisi.

Harmittavasti eläinlääkäri totesi että pentuja ei ole tulossa.

Nyt sitten treenaamaan syksyn seikkailuihin....

Koiranpentuja odotellessa...

Sillä välin pientä valmistelua eli koirankoppia rakennellaan.

Pöskyllä aikaa olla hyvä masu, ainakin kooltaan. Se ei peittele  toisin kuin Möykky tulevia pentujaan. Kaikki merkit viittaa kuitenkin siihen ,että molempien astutus on onnistunut.

Pösky 

Möykky

Koirankoppi

ASTUTUKSET

Kirjalan Hertta "möykky" & Urrauksen rk. aatu 12.7.2018

Rieskamaan Myytti "pösky" & Vattuahon roope 13.7.2018

Rieskamaan myytti

Kainuun lahja Etelä-savon metsämaille

Myytti eli "Pösky" tuli kuumana kesäpäivänä Suomussalmen saloilta . Mittarissa oli n.30 plussaa kainuussakin.


Ollessaan 3kk vanha koira aiheutti meille ylimääräisiä sydämen tykytyksiä nielaisemalla silmätippapullon korkin. RTG:ssä mitään ei muovisesta korkista näkynyt, ja elo jatkui normaalisti. kolmen viikon kuluttua koiran olo muuttui tuskaiseksi, mutta onneksi korkki "syntyi" seuraavan yön aikana onnellisesti luonnollista tietä.

"Pöskyä" voisi kuvailla: Rautahermoinen viilipytty ja tavallaan myös määrätietoisen omapäinen.

Enemmän "pösky" on Soilin koira. Suurimmat maineteot ovat he keskenään saavuttaneet.

Kirjalan Hertta

Elohopeainen tehopakkaus

Hertta syntyi marraskuisena iltana 3 veljensä jälkeen vihoviimeisenä  ja huuti tullessaan:"jätkät,pois tieltä" Emme olleet ajatelleet jättää koiraa  Myytin ensi pentueesta meille, mutta silti "Möykky" jäi. Aku perusteli että se oli antanut sydämensä hänelle. Se toimi.

Ensimmäiset opetteluretket koko loppukesän ja alkusyksyn metsässä olivat "Möykyn" kanssa yhtä haukkua. jos retki kesti tunnin, niin siitä ajasta haukuttiin 50 minuuttia. Haukun kohteena lähes poikkeuksetta joku pikkulintu. Vaan tyvestähän puuhunkin noustaan. Metsästyskauden alkaessa oli Hertta juuri sopivasti 9kk ikäinen. Pikkulintujen haukkuminen oli vähentynyt. Ja kun tyttö haukkui "alas" itseään suuremman metson, oli ajatus sinetöity.

"Möykky" on hyvin vilkas ja äärimmäisen sosiaalinen koira. Kilpailee emänsä tavoin VOI luokassa.

Rahka ruunajoelta eli  VIPOTIINA 

Pupujen " kaveri"

Ruunajoen Rahka, kotoisammin "Vipotiina" saapui meille kesällä 2015 lajitoverinsa Kaisan kaveriksi.

3kk ikäisenä sai rusakko ensimmäisen kerran kyytiä vipotiinalta. Sen jälkeen on Vipsun ajoa meidän lisäksemme saaneet kuulla jänikset sekä ketut.

Vipsu on hyvin työmaallaan viihtyvä koira.

Kotioloissa Vipotiinaa voisi kuvailla fiiniksi leidiksi.

Nyt,ollessaan kohta 3 vuotias on vipo jättänyt kettuajot kokonaan pois ja jänis/rusakko on sen päälaji. Ajot alkavat kestää jo parhaana päivänä yli 5h, ilman suurempia katkoja .

Ajankohtaiset kuulumiset

Kirjalan Hertta 6.5.2017

Koiranäyttely Sulkava

sert,rop

Ruunajoen Rahka 6.5.2017

koiranäyttely Sulkava

avo H

Rieskamaan Myytti 27.5.2017

koiranäyttely Kerimäki

eri

Kirjalan Riku 11.6.2017 koiranäyttely Kuusamo                                           

EH

Kirjalan Hertta 1.7.2017

koiranäyttely Tuusula

Rieskamaan Myytti  EH


Rieskamaan Myytti 28.1.2018  koiranäyttely  Kuopio SA                                                            Rieskamaan   Myytti 1.4.2018 koiranäyttely Imatra ERI

- 2.4.2018 koiranäyttely Imatra  SA, VASERT

Kirjalan Hertta 1.4.2018 koiranäyttely Imatra SERT ,ROP 

-2.4.2018 koiranäyttely Imatra VARACACIB     

Rieskamaan Myytti koiranäyttely Mikkeli  12.5.2018 ERI

Rieskamaan Myytti koiranäyttely Siilinjärvi 19.5.2018 SERT, ROP,                                                                                                                                                 

sert,rop

LINNUNHAUKKUKOKEET

Kirjalan Hertta

Kitee 1 1.11.2016 AVO1 77 p.

Hamina 18.12.2016 VOI3 64p.

Miehikkälä 14.1.2017 VOI3 64p.

Ruokolahti 22.1.2017 VOI1 78p.

Kouvola 11.2.2017 VOI2 70p.

Heinävesi 2.9.2017 VOI1 78p.

Mikkeli 23-24.9.2017 VOI1 91p.(VOI2 70p)KVA

Uurainen 7-8.10.2017(Haukku ottelun valinta ITÄ) VOI2 68p.(VOI0 28p.)

Kajaani 11.11.2017 (METSOPOIKA) 3.s VOI 3 60p.

Puumala 6.1.2018 VOI3 63p.

Savonlinna 1.9.2018 LINT0 42p.

Heinävesi 2.9.2018 LINT0 42p.

Lieksa 22.9.2019 LINT3 60p.

Lieksa 23.9.2018 LINT0 49p.

Mikkeli 5.9.2020 LINT3 59P.

Ruokolahti 6.1.2021 LINT0 9p.


 Rieskamaan Myytti

Ruokolahti 3.1.2017 AVO 1 78p.

Mikkeli 20.8.2017 VOI 3 55p.

Kitee 26.8.2017 VOI 2 71p.

Mikkeli 23-24.9.2017 VOI 2 68p.(47p)

Hamina 17.12.2017 VOI 0 8p

Puumala 6.1.2018 VOI0 8p.

Ruokolahti 18.11.2018 LINT0 17p.

Puumala 24.8.2019 LINT1 75p.

Mäntyharju 7.9.2019 LINT1 79p.

Mäntyharju 8.9.2019 LINT1 84p.(Piirinmestari)

Mikkeli 5.9.2020 LINT3 50P.

KVA

Hertta alias "möykky" haukkui itsensä piirin kisoissa valioksi. (23-24.9.2017)

MVA

Hertta  neljällä näyttelykäynnillä suomen muotovalioksi. 

Kennelpiirin vuosikokous 25.3.2018

Hertta palkittin parhaimmaksi metsästyspystykorvaksi.

19.5.2018

Myytti MVA


Syksyn metsäreissut uusiin puihin...

Näin kävi, tyttöjen juoksut alkoi.

Hertta eli möykky aloitti ja Myytti eli pösky matki heti parin päivän päästä...

(Oltiin jo suunniteltu syksyn linnustusreissuja hieman etemmäs, mutta taidetaan jäädä näihin kotinurkkiin.)

Sulhasia on alustavasti katseltu molemmille. Ratkaisut ovat vielä pientä "viilausta" ja "siunausta" vaille.

Ennenkaikkea nyt  nautitaan suvesta ja kesästä ja kuunnellaan mitä tuuli kuiskailee...

Puumalasta 2.7.2018


Ajokokeet

Ruunajoen Rahka


AJOK (piirimestaruuskoe) paljas maa AJOK-0 23,71 Kangasniemi 3.10.2020 HYTÖNEN TUOMO 


AJOK paljas maa AJOK-2 66,50 Juva 26.9.2020 KORHONEN SARI 


AJOK paljas maa AJOK-1 85,79 Rantasalmi 14.12.2019 MALMBERG OLAVI 


AJOK (jäsentenvälinen) paljas maa AJOK-2 68,71 Juva 6.12.2019 TAKKINEN JUKKA 


AJOK paljas maa AJOK-1 pitkäkoe 78,21 Juva 22.11.2019 MALMBERG OLAVI 


AJOK paljas maa AJOK-0 27,38 Savonlinna 28.9.2019 SAUKKONEN JOUKO 


AJOK lumi AJOK-1 90,79 Mikkeli 12.1.2019 SANISALO JORMA 


AJOK lumi AJOK-1 84,46 Puumala 5.1.2019 HEISKANEN HEIKKI 


AJOK lumi AJOK-2 pitkäkoe 66,00 Puumala 19.1.2018 MALMBERG OLAVI