Rannalle erämaajärven...

Iloa ja eloa  Kirjalan kennelissä

Kirjalan kennelissä asuvat tällä hetkellä :

Suomenpystykorvat


-Kirjalan Herttaässä s.11.6.2022

-Rieskamaan Myytti s.23.5.2014.KVA/MVA.Silmät ok, polvet 0/0

-Kirjalan Hertta s.27.11.2015.KVA/MVA.Silmät ok,polvet 0/0

Suomenajokoirat

-Ruunajoen Rahka.s.8.5.2015.KVA.Saanut näyttelystä "mehtämiehen"sertin eli AVO H:n. Kunnostautunut ajorintamalla.Jänis ja kettu saa kyytiä.

-Kirjalan VT Helena s.7.4.2021

-Metsähisen Siru s.27.2.2015.Kovaa ajoa,supikoirista ilvekseen, ja melkein kaikkea mikä vastaan tulee.

Tärkeintä on koiran elämä


Kennelin toiminnan tavoite on saada hyvät metsästysominaisuudet omaavia koiria kaiken ikäisien harrastajien iloksi, terveyttä ja rotumääritelmän mukaista ulkomuotoa unohtamatta. Koiria kasvatetaan maltillisesti ajatuksella määrä ei korvaa laatua.

Kuten otsikossakin viitataan. On meille tärkeää saada koiralle hyvä elämä, koti ja olosuhteet sitä arvostavien ihmisten perheenjäsenenä. Paikkaan missä koira saa toteuttaa rodulleen ominaisia viettejään. Plussaa ovat tietenkin omistajien aktiivisuus niin koe-, sekä näyttelysaralla.


Ajatuksena lähitulevaisuudessa olisi teettää pentueita terveillä, nuorilla, metsästystaidon omaavilla yksilöillä. Tällä sivustolla voit seurata meidän ja koirien toimintaamme ja ottaa yhteyttä rohkeasti, mikäli pentukuume iskee. Kenneliistämme on saanut alkunsa 28 pystykorvaa ja 3 ajokoiraa. Näistä suomenpystykorvista on syntynyt 17 urosta ja 11 narttua.Näistä Suomen käyttövalion arvon on saavuttanut 8 koiraa ja Suomen muotovalion arvon 5 koiraa.

Valioiksi meidän kennelistämme lähteneistä pystykorvan aluista on tullut noin kolmannes. Suuri osa tästä kunniasta kuuluu myös niille aktiivisille harrastajille, jotka ovat meiltä pennun hakeneet.Näin meillä


Mekin olemme  mukana koe/näyttelytoiminnassa. Kuka tahansa saattaa tarvita tuomaria, maastoa tahi opasta tuleviin mittelöihin. Jos kiinnostuksesi koe/kenneltoimintaan orastaa niin ilmianna itsesi niin ehkä voimme autttaa. Kokeissa käyminen laajentaa kummasti kaveripiiriä, antaa uusia kokemuksia ja jopa luonnossa kulkemisen ilon. Samalla voi tutustua toisiin koiriinkin.


Nuorisoryhmä

Kirjalan VT Helena
Kirjalan HerttaÄssä

Jahtikautta odotellessa...